Putari u Nišu spremni za zimu

Izvor: juGmedia, 09.Nov.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari u Nišu spremni za zimu

Putari u Nišu završili su sve neophodne pripreme i spremni su za predstojeću zimsku sezonu, saopštio je danas komandant niškog Operativnog štaba zimske službe Svetislav Manić.

Za čišćenje snega u Nišu kao i prethodnih godina biće zaduženo Javno-komunalno preduzeće Mediana, dok će o prohodnosti lokalnih puteve na gradskom području brinuti preduzeće ABM putogradnja.

„Mediana je nabavila 600 tona soli i 20 tona tečnog rastvora soli za preventivno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kvašenje kolovoza. U postupku je nabavke još 200 tona soli. Preduzeće ABR putogradnja, raspolaže sa 400 tona soli i 2 hiljade tona kamene soli i rizle što je sasvim dovojno za predstojeće zimske mesece”, rekao je Manić.

Prema njegovim rečima, niški putari raspolažu i dovoljnim brojem mašina za čišćenje snega.

„Mediana ima sedam kamiona sa posipačima, sedam manjih vozila za čišćenje snega i dva utovarivača. ABM putogradnja pored šest posipača i dva utovarivača, raspolaže još i kombinovanom mašinom, buldožerom i grejderom“, dodao je Manić.

Operativni štab zimske službe danas će zasedati, a osnovna tema razgovora biće aktivnosti putara i drugih gradskih ustanova i institucija tokom predstojeće zime.

B.Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.