Putari na terenu ceo dan, na jugu Srbije otežano do planinskih sela

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jan.2019, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari na terenu ceo dan, na jugu Srbije otežano do planinskih sela

Putevi prvog i drugog reda na teritoriji Jablaničkog, Pirotskog, Topličkog i Pčinjskog okruga su prohodni, a saobraćaj je otežan zbog utabanog snega. Teže se dolazi do planinskih sela, ali nadležni uveravaju da će biti očišćeni i ti putevi. Ulice u ovim krajevima su takođe prohodne.

Mahalski putevi u pojedinim selima u Svrljigu ostaće neočišćeni do prestanka padavina, ali su svi prioritetni putni pravci, kaže za Južne vesti Jovan Đorđević iz JKPS Svrljig, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << probijeni i prohodni.

U selima u brdsko-planinskom području mašine prolaze i po 2 puta zbog obilnih padavina. Situacija jeste izuzetno teška, ali mašine su neprestano na terenu, sneg ne prestaje da pada i molimo i ljude da budu strpljivi jer prioritetni pravci najpre moraju biti očišćeni – kaže Đorđević.

U Vranju situacija "pod kontrolom", foto: I. M. Na teritoriji Vranja čiste se putni pravci prvog prioriteta, a najviše problema ima na nekategorisanim i mahalskim putevima u planinskim selima.

Ipak, i pored dosta snega, prema rečima nadležnih, putevi i ulice su prohodni.

U toku dana je u Vranju palo 17 cm snega, a autobuski saobraćaj odvija se sa malim kašnjenjima.

Sneg u Pirotu i dalje pada, tako da se efekti čišćenja anuliraju brzo, ali sva mehanizacija je na ulicama. Direktor JKP Komunalac Boban Tolić kaže da se za sada postiže da se očiste prioritetne ulice tako da je stanje pod kontrolom,a trotoari i putevi su prohodni. Zavejalo i u Pirotu, foto: Lj. F.

Nema većih problema, saobraćaj je usporen i otežan. Na putevima prema selima radi 10 do 12 mašina, tako da nemamo situaciju sa zavejanim ili nepristupačnim selima. Radovi će se nastaviti i tokom noći - kaže Tolić.

U Dimitrovgradu su očišćene ulice prvog i drugog prioriteta, a trenutno se čiste i putni pravci prema selima. Deo Koridora 10 od graničnog prelaza Gradina do Bele Palanke se čisti 24 sata. I putevi u Babušnici i Beloj Palanci su prohodni.

Putevi i ulice u Jablaničkom okrugu su prohodne, iako sneg ne prestaje da pada ceo dan. Službe zimskog održavanja su na terenu, a teže se dolazi do planinskih sela. Teže do planinskih sela, foto: Agencija Publika

U Leskovcu i okolini, kažu putari, čisti se od sinoć, te su putevi, iako ima utabanog snega, prohodni. Ulice se takođe čiste prema stepenu prioriteta, a prilazi do ustanova su prohodni.

Sva mehanizacija je na terenu i u Lebanu, Medveđi, Crnoj Travi i Vlasotincu, a teže se dolazi do planinskih sela.

Čiste se i putevi do okolnih planinskih sela. Prohodno je, ali s obzirom na to da su oni na višoj nadmorskoj visini savetuje se upotreba zimske opreme i lanaca – kažu putari.

Svi državni putevi prvog i drugog reda na teritoriji Topličkog okruga su prohodni, ali se na njima saobraćaj odvija usporeno zbog snega koji i dalje pada. Najteža situacija je ka selima u podnožju Pasjače, kao i putevi u ataru sela Pejkovac i Đakus. Zavejana prokupačlka sela, foto: Lj .M.

Meštani udaljenih sela prokupačke opštine u kojima uglavnom žive staračka domaćinstva, nezadovoljni su radom i organizacijom službi za čišćenje. Nadležni pak uveravaju da je sva mehanizacija na terenu i mole građane za strpljenje.

Sneg nam predstavlja ozbiljan problem, jer tmo gde očistimo već posle nekoliko sati ponovo napada. Ekipe rade i čistiće i tokom noći – kažu putari.

Čiste se i u Kuršumliji i Blacu gde nadležni takođe pozivaju građane na strpljenje, jer „ne mogu očistiti sve odjednom“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.