Psi lutalice pojeli srndaća, lovočuvari traže odštetu od Grada

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi lutalice pojeli srndaća, lovočuvari traže odštetu od Grada

Zbog toga što su lovočuvari, kako tvrde, u selu Prosek zatekli nekoliko pasa lutalica kako ujedaju i komadaju trofejni primerak srndaća, Lovačko udruženje Niš zahteva od Grada odštetu od 500.000 dinara.

Kako kaže Miodrag Đorđević iz ovog udruženja, početkom maja je jedan meštanin ovog sela prijavio lovočuvarima da u neposrednoj blizini njegove kuće nekoliko pasa ujeda srndaća kojeg su pre toga gonili.

Lovočuvar je zatekao pse kako komadaju već uginulu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << životinju, a potom obavestio i policiju koja je sačinila zapisnik. Utvrdili smo da je u pitanju dvogodišnji srndać, plemenita divljač u punoj snazi sa pravilno razvijenim rogovima čija je trofejna vrednost procenjena na 40 CIC poena - kaže Đorđević.

Ukoliko Grad u roku od 15 dana ne odgovori na odštetni zahtev, lovočuvari će, kaže, tužiti Grad.

Đorđević navodi da psi lutalice često napadaju šumske životinje. Iako puno puta nalaze ostatke raskomadane divljači u lovištima, retko uspeju i da zateknu "počinioce" na delu.

Ovo je prvi put da imamo i dokaz da su psi lutalice pojele divljač, tako da imamo i osnova za odštetu. Imali smo i sastanke sa predstavnicima “Zoo higijene” gde smo dogovorili da reše problem pasa lutalica, ali sve je na tome ostalo - kaže Đorđević.

Naš sagovornik apeluje na sve građane da slične slučajeve blagovremeno prijave lovočuvarima jer je njihov zadatak, osim lova, uzgoj i zaštita divljači.

Slike su uznemirujuće i ne preporučuju se mlađim, ni osetljivim osobama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš: Lutalice pojele srndaća, lovci tuže grad

Izvor: B92, 16.Jul.2015

Lovačko udruženje iz Niša zahteva od grada odštetu od pola miliona dinara pošto je utvrdilo da su psi lutalice u selu Prosek pojeli srndaća, pišu “Južne vesti“...Kako kaže Miodrag Đorđević iz ovog udruženja, početkom maja je jedan meštanin ovog sela prijavio lovočuvarima da u neposrednoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.