Prve izbeglice stigle i u Svrljig

Izvor: JužneVesti.com, 27.Avg.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve izbeglice stigle i u Svrljig

Osmorica mladića iz Avganistana nakon 2 dana pešačenja od granice sa Bugarskom prijavilo se policiji u Svrljigu gde im je pružena medicinska pomoć, pomoć u hrani i sredstvima za higijenu.

Reč je o mladićima starosti od 19 do 26 godina koji su, kako navode, pretučeni i opljačkani u Bugarskoj, a u Svrljig su stigli iz pravca Zaječara.

U Srbiji se, kažu, osećaju bezbedno nakon nevolja koje su doživeli u Bugarskoj, a prolaznici koji su ih videli, nudili su im >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pomoć i kupovali im vodu i hranu.

Sa izbeglicama su razgovarali i lokalna većnica za omladinu Iva Antić i narodni poslanik Milija Miletić koji je kritikovao nespremnost lokalnog Centra za socijalni rad jer niko od zaposlenih, od njihovog dolaska u Svrljig u narednih par sati nije došao da razgovara sa prvim izbeglicama i pruži im neophodnu pomoć.

Centar za socijalni rad u narednom periodu mora biti mnogo više agilniji, a ne da ih zovu ljudi sa ulice, da ovim ljudima pomaže neko sa strane, dok Centar uopšte nije bio upućen u dolazak izbeglica – kaže Miletić.

S obzirom da su Avganistanci u Srbiji prijavili svoj boravak, njima je omogućeno slobodno kretanje, pa su iz Svrljiga kasno uveče nastavili dalje svoj put nadajući se, kako kažu, boljem životu u nekoj od zapadnih zemalja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.