Prva sednica pirotskog parlamenta u novom sazivu zakazana za početak februara

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2024, 16:04

Prva sednica pirotskog parlamenta u novom sazivu zakazana za početak februara

Izbor predsednika Skupštine grada Pirota i njegovog zamenika najvažnije su tačke koje se nalaze na dnevnom redu prve Konstitutivne sednice pirotskog parlamenta. Sednica je zakazana za sredu, 7. februar, od 10 sati.

Pored te dve tačke, na dnevnom redu je i postavljanje sekretara Skupštine, izveštaj Verifikacionog odbora, potvrđivanje mandata odbornicima, kao i razmatranje izveštaja Izborne komisije o sprovedenim izborima.

Pirotski parlament broji 56 odbornika i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u novom sazivu imaće predstavnike 4 liste.

Najviše predstavnika u lokalnom parlamentu imaće lista oko naprednjaka - 29, zatim lista “Pirot protiv nasilja” koja će imati 20 odbornika, socijalisti su osvojili 5 mandata, a koalicija POKS-a i Zavetnika imaće 2 predstavnika u Skupštini.

Očekuje se da SNS na čelu sa Vladanom Vasićem formira vlast u Pirotu, a iako samostalno imaju odborničku većinu, dugogodišnji gradonačelnik je već imao razgovore sa predstavnicima SPS-a i koalicije POKS - Zavetnici oko eventualne saradnje.

Socijalisti će gotovo sigurno opet biti partneri naprednjacima u Pirotu, a postoji mogućnost i da deo vlasti postane i druga lista sa kojom se razgovaralo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.