Prva pobeda Železničara u SEHA ligi

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda Železničara u SEHA ligi

Prvi put u svojoj istoriji Železničar je osvojio bodove u SEHA ligi pošto je, nakon četiri poraza, na svom terenu savladao Izviđač iz Bosne i Hercegovine rezultatom 30:21 u petom kolu regionalne rukometne lige.

Železničar je kontrolisao rezultat većim tokom utakmice, a gosti su samo jednom vodili i to 2:1 na početku meča. Do 4:4 bilo je izjednačeno, a onda su Sretenović i Živković napravili seriju 5:0 i u 22. minutu bilo je 9:4. Polako su domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << igrači uvećavali prednost i na odmor otišli sa 8 golova razlike (15:7).

Đorđe Spasić u naletu; foto: JV / Vanja Keser

Izviđač je početkom drugog poluvremena smanjio zaostatak (17:11), a potom je bilo 21:17 za domaćina. Serijom 4:0, sa tri vezana gola Spasića, Železničar je pokazao da će bodovi ipak, ostati u Nišu.

Kako su oni danas igrali, tako ćemo mi igrati tamo. To je taj kvalitet rukometa, nestane ti ekipa sa terena, nema kontakta. Mene je iznenadilo da oni igraju tako, onda je ispalo da smo mi odigrali mnogo agresivno. Onda kada mi napravimo razliku, njima je teško da se vrate. Treba još dosta kvaliteta u njihovoj i našoj igri. Ova je liga poligon da se nešto proba, spremamo se i jedni i drugi za domaće prvenstvo - rekao je Veselin Vujović, trener Železničara.

Ovom pobedom Železničar je pobegao sa poslednjeg mesta i sada je osmi od deset ekipa.

U narednom kolu, koje se igra 17. oktobra, Železničar gostuje poslednjeplasiranom Metalurgu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.