Prskanje protiv komaraca i krpelja u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2023, 10:14

Prskanje protiv komaraca i krpelja u Pirotu

U sredu, 24. maja, u Pirotu će se obaviti prskanje protiv krpelja i komaraca, pa iz preduzeća čiji radnici će taj posao raditi obaveštavaju građane da izbegavaju nepotrebno izlaganje preparatu kojim se vrši tretiranje.

Drugi tretman protiv krpelja radiće se na zelenim površinama, dok će se istog dana obaviti i prvi larvicidni tretman vodenih površina protiv komaraca.

Preparati kojim će se vršiti tretiranje su bezbedni za ljudsko zdravlje, ali se građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preporučuje da u toku trajanja tretmana drže zatvorene prozore i vrata na svojim domovima, kao i da izbegavaju nepotrebno izlaganje preparatu kojim se vrši tretiranje - saopštavaju iz firmi koje su dobile taj posao.

Obaveštavaju i pčelare da na vreme preuzmu neophodne mere zaštite, kako bi se izbegli neželjeni efekti na pčelinja društva, a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti radnim danom na telefon preduzeća Ekozaštita 011/2276848, u periodu od 9 do 14 sati.

Podsetimo, poslove dezinsekcije i deratizacije u 2023. godini u Pirotu obavljaće firme Ekozaštita i Bio-Spin za oko 982.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.