Izvor: JUGpress.com, 16.Feb.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Tirani prerasli u nasilje

TIRANA

Hiljade Albanaca odazvale su se pozivu na demonstracije, čiji je cilj rasformiranje aktuelne Vlade i raspisivanje vanrednih izbora

Revoltirani velikim brojem pripadnika policije, demonstranti su pokušali da probiju kordoni i da uđu u zgradu Vlade Albanije.

Antivladin protest u Tirani, u organizaciji opozicione Demokratske partije, na početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata, javljaju mediji iz Tirane.

Kako je prenio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << portal AlsatM, revoltirani, kako se navodi, velikom brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali razbiti kordon i ući u zgradu Vlade.

Na početku protesta protiv Vlade premijera Edija Rame policija je poduzela drastične mere osiguranja, što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji osiguranja sedišta Vlade.

Apel predsednika Mete

Predsednik Albanije Ilir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sedišta Vlade i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija.

“Svako mora biti uzdržan prema svakome kako bi se izbegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo protestirati, ali se institucije moraju poštovati”, poručio je Meta, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Na početku okupljanja su lider DP-a Lulzim Baša i bivši predsednik Sali Beriša simbolično seli na trotoar ispred zgrade Vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.

Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i međunarodne institucije pozvale su albansku opoziciju da održi mirne proteste.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.