Izvor: JUGpress.com, 10.Maj.2023, 23:03

Protesti u Nišu: Dosta nam je nasilja,  predugo traje

NIŠ

Posle Beograda i Novog Sada, protest protiv nasilja održan je i u Nišu a okupio je nekoliko hiljada Nišlija. Na skupu koji je počeo na Trgu kralja Milana, a potom se preselio i ispred zgarde Skupštine grada u Nikole Pašića, pročitani su zahtevi građana, isti oni koji su se čuli i na skupu u Beogradu. Građanima se obratila Gordana Arsić, profesorka srpslpg jezika koja je istakla “da je nasilje u javnom prostoru mora da prestane, da predugo traje i da nam ga je dosta”. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Dodala je, poručujući aktualnoj vlasti, da se građani nisu okupili zato što im se seta ili zviždi već jer im je dosta svega i jer “normalna Srbija” želi da se prekine sve ovo.

                    “Pristojna Srbija zahteva hitno zaustavljanje daljeg širenja i promociju nasilja u medijaima i javnom prsotoru, smenu Saveta REM- a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i krše novinarski kodekas, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama koje promovišu nasilje, kazala je Arsić i navela TV Pink i TV Hepi.

                    Pristojna Srbija, dodala je Arsić, traži i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i anagresiju  kao što su to rialiti programi koji se emituju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

                  “Tražimo i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina. Zahtevamo i hitno zasedanje Skupštine RS na kojoj će se razmatrati odgovornost Vlade  i bezbedonosna situacija kao i rešenja koja bi sprečila da se ovako nešto više nikada ne ponovi”, poručila je Arsić.

               Rok za ispunjenje ovih zahteva je 12.maj.

                “Ako zahtevi ne budu ispunjeni nnas sledeći korak je protest na Gazeli u Beogradu”, poručila je Goradana Arsić.

               Protest su organizovale Narodna stranka, Stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Zeleno-levi klub i Pokret slobodnih građana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.