Izvor: JUGpress.com, 10.Jul.2020, 08:54

Protest u Nišu, dan drugi

NIŠ

Okupljanje građana drugog dana protesta u Nišu počelo je spred Skupštine grada u 19 sati. Protesti su počeli  sedenjem na asfaltu. Pre početka protesta ispred zgrade su se nalazili pripadnici  žandarmerije koji su obezbeđivali objekat. Povukli su se posle nekoliko minuta, a građani su to pozdravili aplauzom.

                                Građani su blokirali Ulicu Nikole Pašića i uzvikivali parole: “ Vratite nam Srbiju! Naš >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << neprijatelj nije nevidljiv”, “ Ostavke, ostavke”, “ Vučiću, lopove”, “ Bulatoviću, lopove”, “Prodao si Kosovo”… Okupljene Nišlije su nosile srpske zastave, i transparente na kojima je pisalo “ Nismo se uplašili” i “ Ja se ne bojim”.

                                Povorka je nakon okupljanja krenula u protestnu šetnju Obrenovićevom ulicom, da bi se zaustavila kod semafora u centru grada. Učesnici protesta su u nameri da pokažu da žele mirne proteste, posedali na asfalt, zbog čega je saobraćaj u ulici Milojka Lešjanina zaustavljen. Potom su se uputili do Gradske kuće.

                        Među okupljenima su uglavnom mladi ljudi i studenti, a ima i starijih sugrađana. Oko dve hiljade građana Niša mirno je protestovalo, kako bi, kako su rekli, pružili podršku demonstrantima u Beogradu, ali i izrazili svoje nezadovoljstvo zbog brutalnosti policije na sinoćnom protestu u prestonici.

               Okupljeni građani su potom prošetali do centalnog gradskog trga, potom do Ureda, pa onda Dušanovom ulicom do Bulevara Nemanjića i Kliničkog centra. Nišlije su neprestano aplaudirale lekarima i medicinskih sestrama koji leče obolele od korona virusa i uzvikivale ime dr Miodraga Lazića kao i parolu “Čuvajte nam Srbiju”.

                      Protestna kolona zaustavila se ispred sedišta Gradskog odbora SNS u Ulici Vojvode Mišića i tada su građani uzvikivali i skandirali: “ Lopovi, lopovi” i “ Osveta”. Pojedinci su bacali petarde i baklje, a neki građani su gađali jajima i paradajzom sliku Vučića.  Ispred prostorija SNS-a stajali su pripadnici žandarmerije. Građani su jedno vreme gadjali sliku predsednika Vučića, a potom su posedali na kolovoz.

                         Na protestu u Nišu nije zabeležen nijedan incident, mada su pojedinci pokušavali ih izazovu, ali nisu naišli na pristanak drugih građana koji su mirno protestovali.

                     Na ulicama nije bilo policije u unoformi Samo su saobraćajci  zaustavljali vozila na niškim ulicama po kojima su se kretali demonstranti ili su neko vreme sedeli.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.