Izvor: JUGpress.com, 16.Mar.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisana “Jezičara” u Vlasotincu

VLASOTINCE

U vlasotinačkoj Narodnoj biblioteci ,,Desanka Maksimović”, priređena je promocija knjige „Jezičara“, autorke Ivane Petrović. Zapravo je to bilo veče ispunjeno toplinom, radošću, smehom i sećanjem na detinjstvo autorke u kome je publika prepoznala i segmente svog odrastanja.

„Ovo je književni prvenac Ivane Petrovi ć, mada na društvenim mrežama možemo svakodnevno sa velikim zadovoljstvom da čitamo njene priče, komentare, objave. U knjizi „Jezičara“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ivana je ispričala svoje detinjstvo i svoj život. Njena knjiga kao kometa bljesnula je na našem književnom nebu, ali siguran sam da će među čitaocima trajati mnogo duže“, rekao je Srba Takić, direktor biblioteke.

Ivana je u svojoj knjizi iznela duhovito i toplo sećanje na svoje detinjstvo, načas vedro, načas nostalgično.

„Autorka je u svojoj knjizi uspela da nam prikaže jedno drugo vreme, druge običaje, navike. Drugačiji način razmišljanja i ophođenja među ljudima. Ona vraća prošlost do detalja i izaziva smeh do suza. Pri tom se služi govorom svoga kraja, jezikom koji polako odumire. Ona se vešto seća dijalekatskih reči, naizgled zaboravljenih i koristi ih obilato, kako bi vernije osvetlila pore koje su značile život. Svojim pričama udahnula je život vremenu koje je umrlo – zapisala je u pogovoru knjige Gmitra Sinadinović, učiteljica u penziji.

Veče je počelo stihovima leskovačke pesnikinje Gorice Doderović a nastavljeno je pričama koje su otškrinule vrata detinjstva i sazrevanja Ivane Petrović u kome smo svi prepoznali i deo sopstvenog odrastanja,one neponovljive jednostavnosti, topline i istinske sreće. Ivana je čitala, pričala i dugo razgovarala sa publikom kojoj je prenela deo svoje izuzetne energije i životne radosti.

Davno u ovom zdanju kulture nije bilo više smeha, vedrine i dobrog raspoloženja sa kojim su posetioci napustili biblioteku.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.