Promocija romana u pirotskoj tvrđavi Kale

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija romana u pirotskoj tvrđavi Kale

Sudbina dvojice pobratima u srednjovekovnoj Srbiji i njihovo traganje za poreklom, opisani su u knjizi Milana Panića Tvorac besmrtnosti koja će pirotskoj publici biti predstavljena u tvrđavi Kale u četvrtak, 13. juna.

Ovo će biti prvi put da se promocija jedne knjige održi u srednjem gradu tvrđave, najavljuju organizatori, a razlog za odabir ovog mesta je taj što je radnja knjige smeštena upravo u periodu kada je tvrđava sagrađena.

Malu zemlju, velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vernika spremnih da viteški polože živote u odbrani svetog, izdale su moćne države Evrope koje su i same vekovima krvarile u verskim ratovima. U drugoj polovini 14. veka dvojicu pobratima sudbina je povela na različite strane u nemilosrdnu životnu avanturu, gde oni tragaju za istinom o poreklu - kratak je siže knjige.

Osim autora, na promociji će učestvovati i profesori srpskog jezika i književnosti Brankica Vidojević i Miloš Sokolović, Bojana Mitić biće moderator, a glumac Zoran Živković Žuća čitaće odlomke iz knjige, uz klavirsku pratnju profesora Jovana Aškovića.

Promocija počinje u 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.