Promocija Surdulice i Starog Nagoričana

Izvor: juGmedia, 14.Nov.2013, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija Surdulice i Starog Nagoričana

SURDULICA – Turistička organizacija u saradnji sa opštinama Surdulica i Staro Nagoričane pokrenula je projekat „Promocija kulturno-istorijske i prirodne baštine u ovim opštinama”.

 Projekat predstavlja zajedničku promociju i očuvanje kulturno-istorijskih i prirodnih bogatstava obe opštine kao nedovoljno razvijenih turističkih destinacija. 

“Obe opštine svrstavaju se u nerazvijene koje svoj razvoj vezuju za razvoj turizma. I jedna i druga raspolažu izuzetnim, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ali nedovoljno poznatim turističkim potencijalima. Opština Surdulica prirodnim potencijalima Vlasine i Vlasinskog jezera i kulturno istorijskim spomenicima kao što su manastir Palja, crkva svetog Đorđa, spomen kosturnica iz prvog svetskog rata. Opština Staro Nagoričane kulturno istorijskim spomenicima kao što je Zebrnjak sa spomen kosturnicom i spomenikom borcima Kumanovske bitke, crkvom svetog Đorđa i opservatorijom Kokino”, navele je direktorka TOS, Biljana Nikolić.

Cilj projekta jeste da se kroz štampanje kataloga sa najvažnijim kulturno – istorijskim i prirodnim potencijalima obe opštine (1.000 primeraka). Treba I da podigne nivo svesti kod građana pobratimskih opština Surdulica i Staro Nagoričane o značaju zajedničke promocije i saradnje kojima mogu da privuku potencijalne turiste koji bi mogli u jednoj turističkoj turi da obiđu obe opštine i upoznaju se sa bogatom baštinom kojom raspolažu.

Trajanje projekta je 2 meseca i finansijski je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije sa 150 hiljada dinara.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.