Prokupački gimnazijalci napadnuti na ekskurziji u Italiji

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupački gimnazijalci napadnuti na ekskurziji u Italiji

Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči koja se desila pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.

Njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu.

Da je došlo do incidenta potvrđuje za Južne vesti i načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << okrug Dragan Gejo koji kaže da se čuo sa direktorom Gimnazije Dragoslavom Minićem, koji je i vođa puta. Ističe da su đaci sada potpuno bezbedni.

Razgovarao sam sa direktorom Dragoslavom Minićem lično telefonom i ono što sam saznao od njega je da, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim satima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dečaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobegli. Jedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posekotinu na usnama i naduven nos. Oni su nakon pregleda u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi pušteni i ekskurzija se nastavlja – kaže Gejo za Južne vesti.

Načelnik Školske uprave dodaje i da se čuo telefonom i sa pomoćnikom ministra za srednje škole, ističe i da je incident snimljen video-nadzorom i da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon toga identifikovali i uhvatili dvojicu napadača, dok je direktor Minić dao izjavu u policiji.

Roditelji đaka na ekskurziji, koji su i obavestili novinare o ovom incidentu, kažu da su zabrinuti i da su u svakodnevnom kontaktu sa svojom decom, a da trenutno imaju kontradiktorne informacije kako se u stvari desio incident, te da ih niko iz škole zvanično nije obavestio o tome.

Na ekskurziji u Italiji inače boravi 99 učenika prokupačke Gimnazije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prokupačke gimnazijalce napala dva Albanca u Italiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019

Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči, kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici...Kako prenose Južne vesti, njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ALBANCI NAPALI SRPSKE UČENIKE: Pritrčali otpozadi i gimnazijalce iz Prokuplja udarali pesnicama

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2019, 00:07

Dva Albanca sa italijanskim pasošem nasrnula su na dečake iz Prokuplja Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči, kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.Kako prenose Južne vesti, njihov...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.