Prokupački ekolozi čistili priobalje Toplice

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2021, 16:02

Prokupački ekolozi čistili priobalje Toplice

U trodnevnoj akciji Udruženja "Zaštitimo reku Toplicu" u kojoj je učestvovalo oko 150 građana i članova ekoloških sekcija osnovnih škola u gradu sakupljeno je oko 150 džakova otpada, plastičnih kesa i flaša, metala i raznog industrijskog otpada. Očišćeno je smeće oko stubova i ispod mosta u naselju Carina koje se tu taložilo i sakupljalo decenijama, stvarajući velike probleme i žiteljima u okolini i ljubiteljima ribolova i reke.

Prema rečima organizatora, akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čišćenja priobalja reke Toplice je poprimila opštedruštveni karakter, kakav i treba da ima, jer je u pitanju zdravlje i dobrobit svih stanovnika Prokuplja i okolnih mesta duž sliva reke.

Prijatno smo iznenađeni učešćem školske dece koja su podržala akciju. Sa obale i iz vode uklonjeno je i izvučeno mnoštvo polomljenih grana, trulih stabala drveća i drugog biljnog otpada koji je zajedno sa peskom i zemljom prestavljao neprobojni zid oko nosača mosta na Carini. Očišćen je deo kraj teniskih terena, staza u podnožju brda Hisar koja vodi ka retkoj geografskoj pojavi pod nazivom „epigenija“ – kažu organizatori akcije.

Najavljuju nastavak ovakvih akcija, kao i veće angažovanje na podizanju nivoa svesti građana o značaju očuvanja zdrave životne sredine i okruženja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Prokupački ekolozi očistili priobalje reke Toplice (FOTO)

Izvor: Beta, 23.Jun.2021, 07:17

U trodnevnoj eklološkoj akciji prokupačkog Udruženja "Zaštitimo reku Toplicu" ove nedelje je prikupljeno 150 džakova plastičkih kesa, flaša i drugog otpada koji se može koristiti kao sekundarna sirovina.U akciji "Očistimo reku - budimo prijatelji" učestvovalo je 150 gradjana, medju kojima i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.