Prokupačka biblioteka uvećala knjižni fond za 4.500 knjiga

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2020, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupačka biblioteka uvećala knjižni fond za 4.500 knjiga

Raznim donacijama, kupovinom novcem iz gradske kase, poklonom iz Narodne biblioteke Srbije, prokupačka biblioteka „Rade Drainac“ u poslednjih godinu dana uvećala je svoj knjižni fond za preko 4.500 knjiga, odnosno samo u poslednjoj nabavci za 1.000 knjiga ili 600 novih naslova.

Direktor Dragan Ognjanović ističe da je prošle godine za knjige potrošeno oko 850.000 dinara, a da je poseban akcenat tokom nabavke stavljen je na dečije odeljenje, kako bi privukli što veći >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << broj mladih, posebno osnovaca i srednjoškolaca da posećuju biblioteku.

O svim uzrastima i interesovanjima naših čitalaca smo vodili računa, tako da tu ima svega, za predškolce, osnovce i srednjoškolce. Vodili smo računa, naravno, i o našim starijim članovima i za njih smo nabavili istorijske romane, bestselere, naučnu fantastiku, odnosno sve ono što oni vole. Pozivamo ih da dođu u Biblioteku, pozajme knjige i da ove zimske mesece lepo provedu čitajući - istakao je Ognjanović.

On podseća da je ovogodišnja nabavka od 4.500 knjiga standard za biblioteku ovog tipa, te da je u poslednje 3 godine fond uvećan za blizu 15.000 knjiga.

Fond knjiga je potpuno obnovljen i aktuelan, tako da sada možemo da se posvetimo nekim drugim stvarima, da neke naučne oblasti obnavljamo. Najpre psihologiju, ali i neke druge posebne oblasti, jer smo knjižni fond beletristike i dečijih izdanja obnovili najaktuelnijim i najnovijim izdanjima – dodao je Ognjanović.

Prokupačka Biblioteka u ovoj godini ima oko 3.000 članova, što je skoro za 1.000 više u odnosu na period pre 4 godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.