Profesor kontrabasa komponovao više od 40 himni za sportske klubove u zemlji i inostranstvu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2021, 10:11

Profesor kontrabasa komponovao više od 40 himni za sportske klubove u zemlji i inostranstvu

Ljubav prema sportu i muzici doveli su Aleksandra Miljkovića, profesora kontrabasa iz Beograda, a rodom iz Kuršumlije, do stvaranja preko 40 zvaničnih himni za mnoge sportske klubove u zemlji i inostranstvu. Miljković je komponovao i himnu lokalnog kluba FK Kosanica, a u znak zahvalnosti Sportski savez u Kuršumliji mu je pomogao oko izdavanja knjige "Od muzike do sporta".

Autor kaže da se u knjizi "Od muzike do sporta" nalaze sva priznanja koja je dobijao za svoj rad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prethodnih desetak godina, u želji da ostavi trag za sve što je svojim humanitarnim angažovanjem postigao, jer kako tvrdi ni jednu himnu koju je komponovao, nikome nije naplatio.Priznanje Internacionalne kuće slavnih boksa i kontaktnih sportova; Foto: A. M.

Spojio sam dve velike ljubavi, prema muzici i sportu. Komponovao sam himne za veliki broj selekcija, klubova, Sportskih saveza. Kao veliki zvezdaš koji je od malih nogu sa ocem Blagojem pratio utakmice voljenog kluba, komponovao sam himne za gotovo sve sekcije Crvene zvezde – ističe Miljković.

Dodaje da je posebno ponosan na himnu koju je komponovao za fudbalski klub Real Emirati iz Gane, a u znak zahvalnosti ovaj klub od 2020. organizuje fudbalski turnir "Trofej Aleksandar i otac Blagoje Miljković".

U knjizi "Od sporta do muzike" nalaze se dokumenta, zahvalnice i priznanja koje je Miljković dobijao za svoj rad, između ostalog i priznanje za himnu koju je napisao za kuću slavnih švajcarskog rukometa, Internacionalnu kuću slavnih boksa i kontaktnih sportova, himne FK Jagodine i OFK Beograda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.