Prodekani brane Višnjića

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2013, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodekani brane Višnjića

NIŠ – Povodom privođenja bivšeg dekana Medicinskog fakulteta Milana Višnjića oglasile su se njegove kolege saopštenjem za javnost u kome su izrazili žaljenje i nezadovoljstvo u vezi načina izveštavanja o ovom slučaju.

“U nadi da će nadležni organi na valjan način utvrditi činjenice i preduzeti odgovarajuće pravne mere moramo da konstatujemo da je u svim izveštajima delovanje profesora Višnjića predstavljeno u izrazito negativnom svetlu”, naveli su u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koje su potpisali predsednik Saveta fakulteta u mandatu dekana Milana Višnjića Mirjana Apostolović i još sedam prodekana.

Višnjić je juče priveden zbog sumnje da je oštetio fakultet za 200 miliona dinara.

“Želimo da istaknemo da je Medicinski fakultet u Nišu zadnjih desetak godina načinio značajne iskorake u reformi i obezbeđivanju uslova za rad i nastavu vođen dekanom Milanom Višnjićem, koji je uložio ogroman entuzijazam, energiju i posvećenost. Ukoliko je pri tome možda načinio neke formalne propuste oni su proizišli iz njegovog humanističkog stava prema zaposlenima, studentima i njihovim roditeljima”, zaključili su prodekani Dušica Pavlović, Borislav Kamenov, Dobrila Stanković-Đorđević, Dragan Petrović, Goran Nikolić, Miroslav Stojanović i Milijanka Krstić.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.