Prodajom pređenih kilometara i Nišlije učestvuju u humanitarnoj akciji za Danila Balaća

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2023, 09:44

Prodajom pređenih kilometara i Nišlije učestvuju u humanitarnoj akciji za Danila Balaća

Grupa sportista trčanjem prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. Akcija je nazvana “Ko te juri”, a u prvoj akciji januara meseca prikupljeno je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević, a tokom maja to čine za dečaka Danila Balaća. U majskoj akciji učestvuje i troje Nišlija.

Trkači su podelji u šest timova na čelu sa kapitenima, kažu organizatori akcije i dodaju da je najuspešniji tim onaj koji na kraju meseca istrči najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kilometara.

Takođe, organizatori kažu da trkači te kilometre “prodaju” tako što svaki kilometar množe sa brojem 10, i sav novac se uplaćuje za lečenje dečaka Danila.

Nišlije Aleksandra Ranđelović, Nenad Žvković i Dejan Potić, kažu da baveći se sportom rade ono što vole, a imaju priliku da pomognu onima kojima je potrebno.

Nenad Živković iz Gornje Vrežine trči od 2014. godine i do sada je istrčao preko 150 trka, od 5 do 134 kilometara.

Član sam orijentiring tima Kopnene vojske i reprezentacije Srbije u planinarskoj orijentaciji. Januara sam se priključio ekipi trkača koja je imala za cilj da trčanjem prikupi novčana sredstva za lečenje bolesne devojčice i tako upoznao sasvim drugačiju stranu ovog sporta - rekao je Živković.

Dejan Potić planinskim trčanjem je počeo da se bavi od 2019. godine, želeći da svoju decu vaspitava u tom duhu i sopstvenim primerom pokaže da, kako kaže, postoji kvalitetniji stil života od nametnutog modernog, dok se Aleksandra Ranđelović posle dugogodišnje atletske karijere i pauze u kojoj se posvetila deci, vratila trčanju.

Sledeća “Ko te juri” akcija biće organizovana u septembru, a organizatori apeluju da se svi koji su u mogućnosti pridruže i doniraju kroz “Budi Human” fondaciju.

"Ko te juri" izazov skuplja novac za dečaka Danila;foto: "Ko te juri" Za Danila Balaća, kojem je ustanovljena dijagnoza epilepsije, kao i dijagnoza iz spektra autizma, pošaljite SMS: 1364 na 3030 ili uplate izvršite direktno na dinarski račun: 160-6000001468232-26 ili na
devizni račun: 160-6000001468390-37

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.