Problem: Gde izvesti dete?

Izvor: juGmedia, 15.Jan.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem: Gde izvesti dete?

OBZIROM da se svi, uključujući i mene ponekad, žale na ovo i ono, i stalno nam fale konkretna rešenja za konkretne probleme, predlažem da svako od nas jednom nedeljno razmisli o samo JEDNOM problemu.

I o tome kako bi se taj problem mogao rešiti – s tim što to treba da bude JEDNO realno rešenje.

Evo, moj problem (a verovatno je to problem i velikog broja roditelja u Leskovcu),  je to što nemam gde da izvedem bebu. Imamo dva mini štrokava – nazovi parkića u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << centru grada i nekoliko neodržavanih mobilijara u nekoliko gradskih naselja.

I onda sve nekako idem u krug – koji zimi malo začini klizalište i gomila vesele dece, a leti štrokiljijada sa plastičnim nikad opranim spuštajućim petlovima toboganima, ali generalno nema sadržaja koji bi mogao da nešto nauči dete, da ga  zainteresuje i obraduje.

Postoji, pak, jedan deo grada koji je nepravedno zapostavljen i zaboravljen – a to je HIPODROM.

Moj dragi je prošlog vikenda odveo decu i jedva je uspeo da odvoji bebu od konjića. Ima tamo i velikih, rasnih konja, ali i jedan mali čupavi poni koji je kao stvoren za maženje i igru.

Zbog čega ne bismo napravili  jedno lepo mesto za decu koje ne bi zahtevalo puno ulaganja – mini zološki vrt i mini školu jahanja?

Sigurna sam ( u stvari, već sam se raspitala) da bi neki dobri ljudi dali zeke, piliće, koke, koze, ….spisak može biti duži ili kraći , ali svakako ne bismo imali problem da sakupimo životinjice. Mogli bi smo da organizujemo jednu radnu akciju i da sami napravimo ograđene prostore za životinje. Mogli bi svi zajedno da napravimo drvene tvrđave za decu. Mogli bi da napravimo tematski parkić Petar Pan sa kućicama na drveću i sa raznim sadržajima …. što više pišem više ideja mi pada na pamet.

Naravno, sve ovo u praksi može izgledati neostvarivo i generisati nove probleme.

Ko će plaćati održavanje? Ko će hraniti i negovati životinje? Ko će plaćati te ljude ? Ko će sačuvati sve što napravimo od vandala? … spisak je beskonačan.

No ja sam sigurna da se moramo potruditi i da moramo napraviti ovaj grad mestom dostojnim življenja, jer niko osim nas to neće učiniti. Da, ima puno toga što država mora – ali ima puno toga što mi možemo, a ne činimo da bi nam bilo bolje.

Možda je vreme da se zapitamo, ja se iskreno to stalno pitam, kako provodimo i mi i naši voljeni ovo kratko vreme koje nam je dato na zemlji.

Šta vi mislite o ovome? Zaista bih volela da čujem vaše predloge i ideje, sigurna sam da više glava mnogo pametnije razmišlja!

Olivera Jović, majka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.