Priznao na sudu da je pretio novinarima Južnih vesti

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznao na sudu da je pretio novinarima Južnih vesti

Nakon što je postigao nagodbu sa tužilaštvom Bojan Marinković Bojzi je pravosnažno osuđen na 3 meseca zatvora i uslovno na godinu dana zbog pretnji glavnom i odgovornom uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću.

Ovo praktično znači da zatvorska kazna neće biti izvršena ako Marinković u roku od godinu dana ne počini drugo krivično delo.

Da bi se nagodio sa tužilaštvom, on je potpuno priznao izvršenje dela, odnosno da je marta 2014. godine, pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se i na visoke funkcionere SNS, pretio Blagojeviću, za šta mu je pretila kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora.

Pozivajući se na visoke funkcionere SNS, Bojan Marinković je 22. marta 2014. godine ozbiljno pretio novinaru i uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću.

Marinković (36), koji se predstavio kao "Bojzi, vlasnik lokalnog fudbalskog kluba", pozvao je telefonom Blagojevića i "upozorio ga" da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima.

Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno - čuje se, između ostalog, na snimku telefonskog razgovora.

U telefonskom razgovoru, čiji je snimak na zahtev Tužilaštva predat policiji, Marinković se pozivao na svoje političke veze u Srpskoj naprednoj stranci i naveo da mu je brat Igor Mirović, potpredsednik te stranke i tadašnji ministar za lokalnu samoupravu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.