Privrednici iz Finske zainteresovani za ulaganja u pirotski kraj

Izvor: juGmedia, 22.Nov.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici iz Finske zainteresovani za ulaganja u pirotski kraj

PIROT – Ambasador Finske u Srbiji Perti Ikonen sa sradnicima i predstavnici šest finskih kompanija koje posluju u Srbiji posetili su danas Pirot, gde su se vodili razgovori o saradnji sa tom državom.

Posle prijema kod gradonačelnika Pirota obišli su pojedine, a posle razgovora u Gradskoj upravi, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je izjavio da su razgovarali o saradnji sa Finskom i sa predstavnicima nordijskih kompanija.

Bio je veoma zanimljiv razgovor sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << finskih kompanija koji imaju dosta kontakata sa fabrikom “Tigar Tajers“ francuskog Mišelina“ u Pirotu. To je još jedan dokaz da je multinacionalna kompanija “Mišelin“ dobrobit za Pirot i veliki razvojni potencijal. Pokušaćemo da spojimo ljude.  Ambasador se zainteresovao i za Prvi maj. Osim diplomatskih tu su i razgovori sa potencijalnim investitorima koji se interesuju za Pirot. Interesovanje Finske za Pirot postoji i meni je zbog toga jako drago”, rekao je Vasić.

Finski ambasador Perti Ikonen je izjavio je da je Pirotu jedan od najvećih izvoznika u Finsku.

Sa mnom su danas predstavnici šest kompanija koje su jako zainteresovane da  prošire saradnju i rade još više sa pirotskim regionom. Srbija se približava Evropskoj uniji, poslovni ambijent je sve bolji tako da ima sve više finskih kompanija koje dolaze u Srbiju koje su zainteresovane. Gradonačelnik mi je objasnio da je Pirot grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i mi smo srećni da  budemo ovde i da radimo zajedno”, istakao je finski ambasador Perti Ikonen, dodajući da su zainteresovani za razvoj infrastrukture i industrije.

Posle prijema kod gradonačelnika Pirota, finski ambasador i delegacija privrednika obišli su Slobodnu zonu Pirot,  Zanatsku zadrugu za izradu pirotskog ćilima „Damsko srce“ i Mlekarsku školu “Dr Obren Pejić“.  Posetili su i Kompanije “Tigar Tajers“ i “Tigar A.D“.

Zoran Panić

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.