Pripovetke i putopisi Borivoja Ugrinovića i za osobe oštećenog sluha i vida

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripovetke i putopisi Borivoja Ugrinovića i za osobe oštećenog sluha i vida

Tajanstvene legende, mistični likovi, dokumentaristička i bajkovita proza, utkana u zbirku pripovedaka i putopisa “Putešestvije starim i novim svetom”, autor je napravio sa namerom da ih učini dostupnijim i osobama koje imaju oštećen sluh i vid. Publikacija je multimedijalnog karaktera, pa će svima pružiti celovitiji utisak.

Multimedijalni projekat dugogodišnjeg novinara Borivoja Ugrinovića se sastoji od knjige, DVD i CD pripovedaka i putopisa, koje su, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže, napravljene najsavremenijom tehnologijom i grafičkim rešenjima, kako bi svi u potpunosti mogli da uživaju u njoj. Projekat je multimedijalnog karaktera; foto: Borivoje Ugrinović

Reč je o tekstualnoj, video i audio celini, satkanoj od osam segmenata, u kojima sadržajno dominiraju prošlost i sadašnjost, tajanstvene legende, mistični likovi, rekonstruisani istorijski događaji. Tematski, redak primer romaneskne, dokumentarističke, impresionističke i bajkovite proze, sa jasnim zadatkom da približi i objasni daleko vreme, ukaže na skrivene tajne u ljudima, okruženju i zbivanjima - kažu recenzenti.

Promocija multimedijalnog izdanja, koju će pratiti i književno veče, kao i prikazivanje filmova, autor će organizovati u Niškom kulturnom centru, prema najavama, sredinom januara naredne godine.

Ona će biti obogaćena scenskim nastupima poznatih glumaca, horova i instrumentalista. Početkom godine, promocije će biti organizovane u Gračanici, Prizrenu, Ranilugu, Mitrovici, Kruševcu i Beogradu. Deo publikacije biće poklonjen ustanovama koje brinu o deci i odraslima sa posebnim potrebama na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji  - kaže Ugrinović. Dugogodišnji novinar i autor zbirke pripovedaka i putopisa; foto: Borivoje Ugrinović

Borivoje Ugrinović je dugogodišnji televizijski novinar, urednik u RTS-u i JP “Mreža most”, a profesionalnim novinarstvom bavi se blizu 3 decenije. Pored toga, pisao je i objavljivao poeziju, eseje, reportaže, putopise i pripovetke. Dobitnik je više novinarskih, literarnih i društvenih nagrada i priznanja.

Projekat je publikovan u saradnji sa udruženjem pisaca “Čegar” i grafičko-izdavačkim preduzećem “Nais print” iz Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.