Izvor: JUGpress.com, 13.Jan.2020, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za omladinsku filharmoniju i soliste iz Meksika

NIŠ

Tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije „Naissus“ održan je 11. januara u hali Čair u Nišu, a juče je u Gardskoj kući u Nišu održan prijem za maestra Zorana Andrića i soliste Neivi Martinez i Rafaela Alvareza kao i još nekoliko članova filharmonije. Gosti su se sreli sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i većnicom resorno zaduženom za kulturu Jelenom Mitrovski.

                         “Novogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koncert je postao tradicionalna gradska manifestacija koja se održava  svake godine, a interesovanje publike raste iz godine u godinu. Upravo iz tog razloga je ovogodišnji koncert održan je u Hali Čair, a gostovali su nam  poznati muzičari iz celog sveta, ali i Srpska omladinska filharmonija u kojoj sviraju mladi muzičari iz cele Srbije. Naše je zadovoljstvo da je baš grad Niš domaćin tog najznačajnijeg koncerta”, kazala je Jelena Mitrovski.

                        Ona je dodala da je tokom susreta sa mladim umetnicima gradonačelnik  Niša kazao da se uskoro mogu očekivati i bolji uslovi kada se radi o ovakvim događajima.

                         “Upravo je sada gradonačelnik najavio da se radi na tome da  što pre dobijemo multifunkcionalni objekat za  potrebe kulture koji bi u sebi sadržao i veliku dvoranu za koncerte i ovakve umetnike koji zahtevaju poseban prostor da bi pokazali ono što znaju”, istakla je Mitrovski.

                         Maestro Zoran Andrić se zahvalio na prijemu i istako da prezadovoljan saradnjom sa gradom. I on je mišljenja da je gradu potrebna nova dvorana sa prostorom za koncerte.

                          “O tome godinama maštam i u jednom delu razgovara sa gradonačelnikom saznao sam da je projekat gotov”, kazao je Andrić. “Ono što je nama muzičarima važno je kako će izgledati scena a ona mora da bude koncertno-operna. Ja se nadam da ćemo mi biti ti koji će sa svetskim imenima otvoriti tu dvoranu”, istako je Andrić.

                         Neiva Martinez, sopran, je treći put pevala u Nišu.

                         “Veoma sam ponosna što sam treći put u Nišu i što mogu da nastupam pred niškom publikom koja je izuzetna. Filharmonija je svaki put bolja i bolja i to mi je jako drago. Važna je i poruka koju muzičari šalju i zato su ovi koncerti važni jer mi šaljemo poruku ljubavi i nema diskriminacije jer je muzika nešto što onjedinjuje”, kazala je ona.

                           Rafael Alvarez je prvi put u Nišu ali ne može da sakrije oduševljenje gradom i publikom.

                        “Ponosan sam što sam nastupao u Nišu sa Srpskom omladinskom filharmonijom i drago mi je da su me pozvali. Imao sam priliku  da upoznam puno talentovanih Srba koji karijeru ostvaruju van svoje zemlje. Ono što mi možemo da  učinimo je da prenesemo naša iskustva mladima koji mogu ovde da grade karijeru a opet da steknu svetsku slavu”, istako je Alvarez.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.