Prijava za vaučere za odmor u Srbiji počinje sutra

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2024, 19:22

Prijava za vaučere za odmor u Srbiji počinje sutra

Na šalterima Pošte od sutra, 15. januara, građani mogu da se prijave za vaučer od 10.000 dinara koji mogu da iskoriste za odmor u Srbiji. Iz Ministarstva turizma podsećaju da je obezbeđeno 100.000 vaučera, ali su prošle godine "planuli" u jednom danu, pa oni koji su zainteresovani za ove subvencije treba što pre da se prijave.

Od ove godine će umesto 5.000 dinara iznos na vaučerima biti dupliran, a ministar turizma Husein Memić je rekao da je ponuda destinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za koje važe vaučeri velika, jer se oko 4.500 ugostitelja širom Srbije prijavilo.

Prošlog januara su građani u jednom danu "pokupili" sve vaučere, podseća ministar, koji očekuje da će i ovog puta interesovanje biti veliko, pa oni koji žele vaučer treba što pre da se prijave na šalterima Pošte, koji će za to biti otvoreni od sutra.

Osim što je duplirana vrednost vaučera sa 5.000 na 10.000 dinara, ove godine je povećan limit za zaposlene koji imaju pravo na vaučere u visini zarade do 80.000 dinara. Pored zaposlenih, pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava - naveo je ministar.

Detalji o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji za vaučere za odmor u Srbiji, koji mogu da se iskoriste do 20. novembra, dostupni su na sajtu Ministarstva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.