Preventivne radionice povodom Međunarodog dana trgovine ljudima

Izvor: juGmedia, 16.Okt.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivne radionice povodom Međunarodog dana trgovine ljudima

BOSILEGRAD – Opštinska organizacija Crvenog krsta Bosilegrad sprovodi brojne preventivne radionice za učenike osnovne škole u okviru obeležavanja 18. oktobra Međunarodnog dana trgovine lјudima.

U proteklom periodu radionice su održane za učenike 8. razreda Osnovne škole „Georgi Dimitrov“ u Bosilegradu.

„Juče smo proveli drugu radionicu za učenike osmog razreda u Bosilegradu, a tokom prošle nedelјe održali smo prvu radionicu. Cilј radionice je da se omladina >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << što više upozna sa problemima sa kojima se ona susreće u modernom društvu širom sveta, kao što su trgovina lјudima, alkoholizam, trgovina drogom itd. Sa učenicima se radi na prevenciji putem prikazivanja filmova i raznog promotivnog materijala“, rekla je Ruska Božilov  Sekretar Crvenog krsta u Bosilegradu,  u izjavi za RTV Bosilegrad.

U narednom period Crvenog krsta Bosilegrad ima u planu realizaciju radionica za učenike „Gimnazije“ u Bosilegradu i za učenike u isturenim odelјenjima osnovne škole po selima. Obeležavanje Međunarodnog dana trgovine lјudima započelo je dvodnevnim seminarom na temu „Lokalne zajednice protiv trgovine lјudima“ koji je održan na Vlasini, a nakome je u organizaciji Crvenog krsta iz Bosilegrada učestvovalo dvoje učenika iz Bosilegrada.

(Kraj)iva

Izvor: RTV Bosilegrad

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.