Prepolovljen broj pacijenata u prokupačkoj Bolnici, manje zaraženih i u Kuršumliji

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2020, 16:02

Prepolovljen broj pacijenata u prokupačkoj Bolnici, manje zaraženih i u Kuršumliji

Za prethodna 3 dana broj pozitivnih na virus korona koji su smešteni u prokupačkoj Opštoj bolnici smanjen je sa 22 na 12 pacijenta. Na Infektivnom odeljenju ove ustanove trenutno leži ukupno 22 pacijenta od kojih su sa simptomima infekcije, ali još bez potvrđenog pozitivnog testa na koronu njih 10.

U Bolnici kažu da su svi pacijenti sa upalom pluća i srednje-teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << potpori u Infektivnom odeljenju trenutno se nalaze 4 pacijenta, a tokom vikenda jedan pacijent je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja poslat na dalje lečenje u KC Niš – kažu u Bolnici.

Upozoravaju da je virus korona i dalje prisutan na teritoriji čitavog Topličkog okruga, pa apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera, pre svega da nose masku i drže distance od najmanje 1,5 do 2 metra.

U kuršumlijskom Domu zdravlja, gde se takođe rade testiranja na koronu, za prethodna 2 dana testirano je 20 osoba, a pozitvnih je bilo četvoro.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U prokupačkoj Bolnici i Domu zdravlja smanjen broj obolelih od korone

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2020, 14:34

Od ukupno 18 pacijenata smeštenih na Infektivnom odeljenju Bolnice, kod njih 11 je potvrđeno da su pozitivni na virus korona, dok je 7 pacijenata smešteno na odeljenju sa simptomima koji ukazuju na virus, ali bez potvrđenog testa.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.