Izvor: JUGpress.com, 10.Maj.2023, 12:43

Preminuo Žarko Ristić

NIŠ

Novinar i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) Žarko Ristić preminuo je 8. maja posle duge i teške bolesti.

Žarko Ristić je rođen 1959. godine u Postojni u Sloveniji, a životni i radni vek je proveo u Nišu. Tu je i završio gimnaziju „Stevan Sremac“, a posle i školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo.

Svoje prve novinarske korake je napravio u niškim omladinskim listovima i Radio Nišu. Više od šest godina je radio kao dopisnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Borbe“ iz Niša, a od 1990. godine je dopisnik informativnog lista „Pruga“ u kojem ostaje do 2019. godine kada prelazi u Medija centar „Infrastrukture železnice Srbije“.

Gotovo trideset godina, Ristić je izveštavao o svim važnim zbivanjima u Niškom železničkom čvoru. Železničari iz Niša, Zaječara, Leskovca i drugih mesta sa južne pruge ga se rado sećaju jer je stalno bio uz njih, prateći ne samo rad nego i život železničkih radnika i njihovih porodica.

Stizao je svuda i na svako mesto, uvek pokazujući svoju vedru narav. Nekada vozom, a najčešće biciklom je stizao i do najudaljenijih kutaka Niškog železničkog čvora.

Ipak, Žarko Ristić nije beležio samo lepe trenutke na železnici. Značajan je niz njegovih članaka i izveštaja tokom bombardovanja 1999. godine kada je, ne mareći za opasnost, izlazio na teren i radio svoj novinarski posao, saopštio je UNS.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

In memoriam: Žarko Ristić, dugogodišnji novinar iz Niša

Izvor: Danas, 10.Maj.2023

Dugogodišnji novinar i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Žarko Ristić preminuo je 8. maja posle duge i teške bolesti, saopštilo je ovo udruženje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.