Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2021, 20:37

Preminulo 115.000 medicinara

ZAGREB

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je od februara 2020. do maja odve godine od kovida “verovatno umrlo” oko 115.000 zdravstvenih radnika, zbog čega je od izuzetne važnosti da oni imaju prioritet kad je reč o vakcinisanju.

Temelj svakog zdravstvenog sistema čine njegovi zaposleni. Kovid-19 nam je pokazao koliko se na njih oslanjamo i koliko smo ranjivi kada nisu zaštićeni oni koji štite naše zdravlje, izjavio je predsednik SZO Tedros Adhanom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Gebrejezus, prenosi index.hr.

On je naveo da je, prema podacima iz 119 zemalja, globalno u proseku potpuno vakcinisano dvoje od pet zdravstvenih radnika.

To je prosek i ne pokazuje ogromnu razliku između regiona i ekonomskih grupa. U Africi je u potpunosti vakcinisan svaki deseti zdravstveni radnik, dok ih je u većini zemalja s visokim prihodima vakcinisano više od 80 odsto, rekao je Gebrejezus.

On je pozvao sve zemlje da prilikom imunizacije, uz ostale rizične grupe, osiguraju priroritet svim medicinskim radnicima.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.