Premijer Aleksandar Vučić u Nišu dočekao Viktora Orbana

Izvor: JUGpress.com, 20.Nov.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Aleksandar Vučić u Nišu dočekao Viktora Orbana

NIŠ

Uz intoniranje himni Srbije i Mađarske, na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, premijer Srbije Aleksandar Vučić, sa predstavnicima Vlade Srbije, dočekao je delegaciji Madjarske, koju predvodi premijer Viktor Orban.

Dve vlade će sutra će održati zajedničku sednicu u Nišu.

Tokom sutrašnjeg dana predviđen je obilazak deonice Prosek – Bancarevo na istočnom kraku Koridora 10, potom susret dvojice premijera i bilateralni susreti ministara dveju vlada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
U nastavku će se održati zajednička sednica Vlade.

Sledi potpisivanje sporazuma i konferencija za novinare dvojice premijera.

Jedna od tema o kojoj će se razgovarati biće izbeglička kriza. Ovo pitanje posebno interesuje stanovništvo Niša i ovog dela Srbije.

Naime, nedavno je po zaključenom ugovoru sa Komeserijatom za izbeglice Republike Srbije, rukovodstvo grada Niša objekat dečjeg odmarališta u Divljani ustupilo je na prihvat migranata u period od narednih godinu dana.

Vučić i Orban učestvovaće i na Poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore Srbije i Nacionalne trgovinske kuće Mađarske (NTKM) koji će okupiti oko 170 kompanija dve zemlje.

Učesnice foruma su iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije, IKT, farmacije, hemijske industrije, građevine, energetike, zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije, mašinstva, tekstila, sektora proizvodnje nameštaja.

Učesnicima Poslovnog foruma obratiće se predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, direktorka Nacionalne trgovinske kuće Mađarske Zsanett Ducsai-Oláh, premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban.

Ovo je treći put kako se sastaju Vlade dve zemlje i da se , uz to ,organizuje poslovni forum, što potvrđuje činjenicu da odnosi Srbije i Mađarske napreduju, kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

Mađarska pruža aktivnu podršku evrointegracijama Srbije.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.