Preko 20 mlekara i proizvođača sira i kačkavalja iz Srbije i inostranstva na festivalu u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2023, 14:27

Preko 20 mlekara i proizvođača sira i kačkavalja iz Srbije i inostranstva na festivalu u Pirotu

Mlekare i poljoprivredna gazdinstva sa svojim mlečnim prerađevinama, ali i destilerije i vinarije, predstaviće svoje proizvode na Festivalu sira i kačkavalja, koji će se održati u subotu, 30. septembra od 12 sati u dvorištu pirotskog Istorijskog arhiva.

Kako kažu u pirotskoj Turističkoj organizaciji, svoje učešće do sada je prijavilo preko 20 mlekara i proizvođača sira i kačkavalja iz Pirota, Pirotskog okruga i Srbije, kao i mlekara iz Bugarske i Makedonije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Festival posvećen jednim od glavnih pirotskih brendova održaće se šesti put, a i ove godine održaće se na otvorenom, u dvorištu Arhva.

Organizatori su Turistička organizacija Pirota, Mlekarska škola i Grad Pirot.

Inače, pirotski kačkavalj je jedan od retkih proizvoda s juga Srbije koji su zaštićeni geografskom oznakom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.