Predstavnice ambasade Poljske u Vlasotincu

Izvor: JUGpress.com, 11.Dec.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnice ambasade Poljske u Vlasotincu

VLASOTINCE

Savetnik za ekonomska pitanja u ambasadi Poljske u Beogradu Karolina Janik i referent za male grantove Violeta Metikoš Ministarstva spoljnih poslova, danas, su bili u radnoj poseti u Vlasotinincu.

Njih je u svom kabinetu primio predsednik opštine Zoran Todorović, a potom su bile i u poseti ovdašnjem Domu zdravlja.

Ambasade Republike Poljske već više godina realizuje projekat u okviru poljske razvojne saradnje ,,Mali grantovi” Ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poslova Ambasade Republike Poljske u Beogradu.

Vlasotinačka opština ove godine dobila je sredstva u iznosu od 2.725 evra za realizaciju projekta

,,Unapređenje dijagnostike vaskularnih bolesti u Domu zdravlja Vlasotince”. Odobrenim sredstvima od strane Ambasade Poljske nabavljena je potrebna oprema za specijalističku službu Doma zdravlja Vlasotince i to EKG aparat CARDOVIT AT – 1G2 – SCHILLER2 i dva manometarska merača krvnog pritiska REISTER – BIGBEN RI 1453, što će svakako u velikoj meri biti od koristi osoblju Doma zdravlja, kao i samim pacijentima.

Predsednik opštine Zoran Todorović, poželeo je gošćama iz Ambasade Poljske u Beogradu srdačnu dobrodošlicu, iskazavši i zhvlanost za donirana sredstva koja su stigla u vlasotinačkom Domu zdravlja.

Ambasada Poljske u Beogradu od 2007.godine obezbeđuje sredstva i do sada je u Srbiji donirano oko pola miliona evra i to uglavnom za potrebe zdravstva i školstva.

Ove godine donirano je 20.000 evra uglavnom ustanovama koje pomažu drugima.

Uglavnom biramo nove partnere, ali to ne znači da ne apliciraju i oni koji su već dobili sredstva, i zato pozivamo već sada predstavnike opštine, škola i bolnica da konkurišu za sredstva koja čemo donirati u narednoj godini – rekla je Karolina Janik, referent za male grantove pri Ambasadi Republike Poljske u Beogradu.

Direktorka Vlasotinačkog Doma zdravlja, Milena Stanković Mitrović zahvalila se na doniranim sredstvima, od kojih su nabavljena potrebna oprema, a posebno je istakla:

Sada smo nabavili jedan od najsavremenijih EKG aparata, sve zahvaljujući doniranim sredstvima iz Ambasade Republike Poljske, a inače, naše službe imaju na raspolaganje desetak ovih aparata, od kojih su neki i starijeg datuma naročito u ambulantama na terenu. Bilo je određenih problema proceduralne prirode u, ali uz obostrano razumevanje i saradnju sve jen urađeno u okviru postojećih zakona i propisa -.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Novi aparati vlasotinačkom Domu zdravlja

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2018, 10:48

Novi EKG aparat i 2 monometarska merača krvnog pritiska, čija je vrednost nešto više od 2.700 evra, Ambasada Poljske donirala je Domu zdravlja u Vlasotincu...Dijagnostikovanje bolesti ubuduće će biti lakše, a prema rečima savetnice za ekonomska pitanja Ambasade Poljske u Beogradu Karoline Janik,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.