Izvor: JUGpress.com, 26.Apr.2021, 23:30

Predstavljeno stvaralaštvo Mišela Boltresa

VLASOTINCE

Obeležavanje Svetskog dana knjige (23. aprila) ove godine upriličeno je u čitaonici Zavičajnog odeljenja u Vlasotincu, a dan ranije, imajući u vidu neophodne mere opreza i zaštite.

Tim povodom predstavljena je knjiga Miroslava Mišela Boltresa „Crvena magla i minut ćutanja“, sa osvrtom na celokupno njegovo stvaralaštvo i mnogostruka interesovanja i aktivnosti kojima je zaokupljen.

Rođeni Smederevac, danas živi u trouglu rodnog grada i Aleksinca >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Vlasotinca, za koje ga je vezala ljubav prema izabranici srca, učiteljici Ljiljani Gligorijević. Iz biografije koja je pročitana, izdvajamo: „Piše klasičnu poeziju, haiku, rubaije, kratke priče, zapise i aforizme. Počasni je doktor književnosti, počasni je ambasador mira, moderator kulturno-umetničkih manifestacija. Bavi se izdavačkom delatnošću, njegove pesme prevođene su na više stranih jezika. Član je Udruženja književnika Srbije, u statusu slobodni umetnik, predsednik je Umetničkog kluba Raskovnik – upoznaje nas Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke sa onim čime sve ima Mišel Boltres.

Na predstavljanju, o radu i stvaralaštvu Mišela Boltresa, i o saradnji sa njim, govorili su Ljiljana Gligorijević i Srba Takić, direktor biblioteke. Stihove iz knjige čitale su Gimnazijalke Jana Dilberović i Minja Carić. Na kraju programa Boltres je biblioteci poklonio pregršt knjiga, izašlih u izdanju Umetničkog kluba Raskovnik.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.