Izvor: JUGpress.com, 28.Jan.2020, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena prva epozoda serije “Istorija Niša”

NIŠ

Prva sezona serije “Istorija Niša” rađena u niškoj produkciji sa naratorima Tanasijem Uzunovićem i Svetozarom Cvetkovićem promovisana je u niškom Narodnom pozorištom prikazivanjem prve epizode. Prvu sezonu čini 5 epizoda od praistorije do srpskih ustanaka rađenih po scenariju Dejana Stojiljkovića, a na ovom ambicioznom projektu projektu radila je kompletno niška ekipa. Kroz seriju je prikazana bogata istorija Niša  od praistorije do danas. Prva sezona ima pet epizoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a ukupno je planirano da se snimi 15 plus nekoliko specijala. Serija će krajem meseca biti emitovana na RTS-u.

                “Retko koji grad na Balkanu ima ovakvu i ovako bogatu istoriju. Prvo, retko koji grad je star kao Niš, milenijumima, osnovali su ga Kelti. Retko koji grad je bio toliko rušen i građen, retko koji grad ima takav susret kultura kao što je to u Nišu.Tu se sudaraju kultura zapada i istoka, a slično je i sa religijama. Ta istorija je toliko bogata da bi smo mogli da snimimo sto epizoda serije”, kaže Dejan Stojiljković, autor scenarija.

                 Stoljković priznaje da je prosto neverovatno šta se sve dešavalo u toku snimanja, da je sve bilo pomalo neverovatno, ali izuzetno zahtevno.

                Naratori u seriji su flumci Tanasije Uzinović i Svetozar Cverković.

               “Drago mi je da učestvujem u ovom projektu a amam i svojih razloga zašto je to tako i po svojim precima i po svom postojanju”, kazao je Tanasije Uzunović. “To me strahovito obavezuje, ali se najiskrenije nadam da ćemo posao uraditi na najbolji mogući način”.

                 Uzunović dodaje da je ovo veliki posao koji je uradila ekipa iz Niša i zadivljujuće deluje da su u tome uspeli i da je sve urađeno. Mnogo je enetgije potrebno za sve to ali se mora, kaže on, istrajati do kraja.

                Režiju zajedničkim snagama potpisuju Boban Rajković i Stefan Krasić.

                “Veliki je izazov bio ući u ovako nešto. Na samom početku je bila prisutna i doza straha, ali nakon razgovora sa producentom Draganom Videnovićem koji je veliki entuzikasta, sve je funkcionisalo jednostavno i lako i ovo je za mene jedan od dražih projekata”, kaže Stefan Krasić.

                  Serija prati Niš od praistorije, preko antike i srednjeg veka do današnjih dana. Producent serije je nišlija Dragan Videnović , a javnost će moći da prati istorijsku sudbinu Niša od 29.januara svake srede na RTS 2 od 19 sati. Autori serije obećavaju da će zadržati pažnju gledalaca i da će ljubitelji istorije imati puno toga da saznaju o istoriji Niša koju do sada nisu poznavali ili se nisu sreli sa nekim interesantnim detaljima koji je čine još bogatijom.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.