Predstavljam Projekat „DM inkubator“

Izvor: JUGpress.com, 15.Okt.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljam Projekat „DM inkubator“

NIŠ

U Privrednoj komori Niša danas je predstavljen Projekat „DM inkubator“.

Kompanija DM drogerije markt pokrenula je ovaj projekat koji srpskim proizvođačima pruža mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na domaće tržište kroz lanac DM prodavnica. Time, kako kažu u DM-u doprinose razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu.

Učešćem u ovom projektu, koji se realizuje u saradnji sa USAID >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, proizvođači iz segmenta hrane, dodatka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu, stiču mogućnost da svoj proizvod na najbolji način predstave na domaćem i, potencijalno, najzahtevnijim evropskim tržištim.

Predrag Petrović, član uprave DM kaže da Kompanija DM je najveći drogerijski lanac u Evropi koji posluje u preko tri ipo hiljade objekata u 13 zemalja.

„Videli smo izvanrednu mogućnost da u saradnji sa partnerima projekta Razvojne agencije srbije, USAID-om, Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, pokrenemo projekat ima za primarni cilj da na našim policama mogu da se pojave i te kako dobri, kvalitetni, inovativni proizvodi srpskog porekla, sa srpskim komponentama koji će biti pristupačni za svakog kupca. Cilj je da kroz ovaj projekat predstavimo, zajedno sa preduzetnicima koji se budu prijavili na projekat, proizvode koji će se pojaviti u budućnosti, nakon završetka projekta naći u svim maloprodajnim objektima gde DM posluje u Srbiji.“

DM u Srbiji ima preko 90 objekata.

„Najbolji proizvodi koji steknu uslov dobre prodaje imaju mogućnost da se preporuče i u DM prodavnicama širom Evrope. Ideja je promovisanje Srpskog preduzetništva i pružanje pomoći preduzetnicima da budu hrabri jer mogu da naprave dobre, kvalitetne proizvode za srpsko tržište“, kaže Predrag Petrović.

DM u svojim rafovima ima preko 14 hiljada proizvoda. Od tog broja 700 je srpskih proizvoda. Iz DM-a smatraju da taj broj može biti veći. U ovoj kompaniji nastoje da nađu bar 20 proizvoda koji će biti kvalitetni i pojaviti se u svim objektima.

„Cilj je da nađemo najbolje proizvode. Jedan od uslova je da sadrže određeni procenat voća, povrća i lekovitog bilja poreklom iz Srbije. To mogu biti proizvodi iz segmenta lepote, kozmetike, hrane, dijetetski suplementi. Prednosti pri kvalifikaciji za ove projekte su proizvodi koji sadrže organske komponente. Tako želimo da promovišemo organsku proizvodnju i potvrdimo da je DM najveći uvoznik i prodavac organskih proizvoda u Srbiji.“

Marija Milošević iz niškog Jumisa kaže da je ova kompanija zainteresovana za širenje svog asortimana i njegove prodaje i u Srbiji ali i u inostranstvu, na policama međunarodnih trgovina. Ova kompanija posluje u 25 zemalja a prisutni su i u skoro svim objektima širom Srbije.

„Očekujemo mogućnost da kroz DM objekte plasiramo neke nove proizvode koje ćemo izneti na tržište kao i neke, već postojeće JUMIS brendove koje se nalaze na tržištu“ kaže Miloševićeva.

Asortiman Jumisa obuhvata čajeve, supe, praškaste proizvode, začine, kikiriki a uskoro uvode i nove proizvode.

Domaćini i govornici na tribini osim Predraga Petrovića bili su Aleksandar Pavlović, direktor USAID projekta za konkurentnu privredu, gđa Ivana Simić, generalni sekretar, Serbia Organica, kao i gdin Ivan Mihajlović, direktor Regionalne razvojne agencije „Jug“.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.