Poznati dobitnici nagrade i priznanja povodom Dana opštine Dimitrovgrad

Izvor: JužneVesti.com, 17.Sep.2022, 11:30

Poznati dobitnici nagrade i priznanja povodom Dana opštine Dimitrovgrad

Opštinsku nagradu, najviše opštinsko priznanje koje se dodeljuje povodom Dana opštine i opštinske slave Dimitrovgrada, odbornici te lokalne samouprave dodelili su Danijeli Braun Kamenov, humanitarki rodom iz tog mesta koja živi u Nemačkoj.

Rođena Dimitrovgrađanka je osnovnu školu završila u rodnom mestu, da bi nakon daljeg školovanja u Beogradu i Blagojevgradu u Bugarskoj otišla u Nemačku, gde i danas živi. Kako stoji u obrazloženju predloga, njoj se nagrada dodeljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za iskazanu izuzetnu humanost prema građanima dimitrovgradske opštine.

Živi daleko od rodnog kraja, ali nije zaboravila svoje komšije, rođake, prijatelje, sugrađane, pre svega one najugroženije kojima je u više navrata pomagala donirajući novac i potrebne stvari. Primer žene čija ljubav prema rodnom kraju pobeđuje hiljade kilometara udaljenosti - stoji u obrazloženju.

Dodeljena su i Opštinska priznanja - Fondaciji Novak Djoković za pomoć u razvoju predškolske obrazovne infrastrukture, Ministarstvu za brigu o selu za poboljšanje kvaliteta života u selima na teritoriji opštine Dimitrovgrad, kao i posthumno Delči Gigovu za doprinos razvoju pozorišne umetnosti.

Ista priznanja dodeljena su i Vesni Nikolov za poseban doprinos u očuvanju kulturne baštine i identiteta na teritoriji opštine i Saši Nikolovu za postignute izuzetne rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji.

Nagrada i Opštinska priznanja biće uručeni na svečanoj sednici povodom Dana opštine, 21. septembra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.