Povređenoj kobili bolje, podneta krivična prijava protiv muškarca koji ju je pretukao

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2023, 16:09

Povređenoj kobili bolje, podneta krivična prijava protiv muškarca koji ju je pretukao

Protiv muškarca iz okoline Vlasotinca koji je pretukao kobilu podneta je krivična prijava, a ona će se dopunjavati jer i dalje traju terapije. Pretučena životinja je fizički bolje, ali je i dalje u životnoj opasnosti, njene povrede su komplikovane, a kako kažu iz Zoo Planeta, volonteri se trude da joj povrate poverenje u čoveka.

Počela je dobro da jede i oslobodila se; foto: Udruženje "Zoo Planet" Dušan Stojanović iz Zoo Planeta kaže da je kobila, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je tamo dobila ime Aurelia, fizički bolje, ali je i dalje životno ugrožena. Povrede i rane su joj komplikovane pa veterinar dolazi dva puta dnevno, dok su volonteri danonoćno uz nju.

Dobija velike antibiotske terapije i infuzije da bi mogla da ojača imunitet. Počela je dobro da jede i oslobodila se. Srećom nema nekih posledica, slobodna je sa nama, uvek je neko pored nje, mazimo je i pazimo i trudimo se da povratimo njeno poverenje u ljude - ističe Stojanović.

Zahvaljujući Zavodu Pit troškovi lečenja su pokriveni, a kako kažu iz Zoo Planeta mnogo ljudi je pomoglo pa imaju dovoljno novca da srede prostor gde se Aurelia nalazi jer njeno stanje zahteva da ona bude izolovana od drugih životinja i u sterilnim uslovima. Kada se kobila oporavi, taj prostor bi trebalo da ostane karantin za velike životinje.

Advokat Udruženja Zavod Pit Nina Krstić podnela je u sredu, 10. maja, krivičnu prijavu protiv muškarca iz okoline Vlasotinca koji je pretukao životinju, a ona će, kako kaže, prijavu dopunjavati jer i dalje dobija izveštaje veterinara.

Krivičnu prijavu smo podneli juče sa tom dokumentacijom koju imamo, ali ja planiram da je dopunim zato što dijagnostika još uvek traje. Ona svakodnevno ima terapije tako da ću ja tu krivičnu prijavu da dopunim sa tim novi izveštajima od veterinara kako ih budem dobijala - kaže Nina Krstić.

Podsetimo, u petak, 5. maja Zoo Planet je preuzeo životinju sa brojnim povredama u svoje prihvatilište na lečenje, oporavak i čuvanje, a par dana kasnije ona je počela da se oporavlja, jede i izlazi na sunce.

Svi koji žele mogu da pomognu životinjama iz prihvatilišta uplatom novca na žiro-račun Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala [email protected].

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.