Povrede muče košarkaše Zdravlja pred početak sezone, glavni cilj opstanak u ligi

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2022, 10:59

Povrede muče košarkaše Zdravlja pred početak sezone, glavni cilj opstanak u ligi

Povratničku sezonu u KLS-u košarkaši Zdravlja završili su na deobi 10. mesta, a slične ambicije ”Farmaceuti” imaju i pred početak nove sezone. Po rečima trenera Lazara Spasića, cilj je da se što ranije obezbedi opstanak, a u tome bi trebalo da im pomogne i najnovije pojačanje koje stiže iz Jermenije - Artem Tavakalijan

Duelom u nedelju, 2. oktobra protiv Metalca u Valjevu, košarkaši Zdravlja počeće drugu uzastopnu sezonu u najvišem rangu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << srpske košarke. Odigrali su Leskovčani tokom priprema veliki broj utakmica, a generalna proba pred start sezone bila je utakmica protiv zemunske Mladosti, koja je slavila u leskovačkoj Hali sportova košem u poslednjoj sekundi (84:82).

Imali su Zemunci na startu drugog dela i prednost od 18 poena razlike, pa mladog stručnjaka na klupi Zdravlja raduje to što je njegov tim uspeo da se vrati u meč. Povrede nisu zaobišle tim iz Leskovca; foto: M. M.

Najbolji mogući protivnik koji je mogao da bude pred početak oficijalnog dela sezone. Pokazali smo da i bez četvorice igrača možemo da igramo sa svakim. Ono što je bitno da budemo istrajni, sezona je fizički zahtevna, ali smo mi pokazali određeni karkater protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, jer smo gubili i sa skoro 20 poena prednosti. Nadam se da ćemo tokom sezone da rastemo - rekao je Spasić.

Problem za Leskovčane pred početak sezone predstavljaju povređeni igrači, a Spasić se nada da će u Valjevu na raspolaganju imati kompletan roster.

Gorbačov i Petković će biti spremni, Duan Morgan je pod znakom pitanja. On će krenuti sa treninzima, pričao sam sa doktorima oporavak ide u dobrom smeru, tako da se nadam da će i on biti spreman - kaže Spasić.

Ističe i da je i ove sezone cilj obezbediti što pre opstanak, s obzirom na to da je liga jako ujednačena. Primarni cilj opstnak u KLS; foto: M. M.

To je primarni cilj, da što pre završimo i da onda možemo rasterećno da igramo. KLS još nije doneo konačne propozicije, koliko će timova u plej-of, koliko ispada, tako da je skor 15-15 neka granica koja garantuje mesto u društu najboljih - priča mladi strateg Leskovčana.

Iako je Noa Blekvel imao ugovor i za predstojeću sezonu, on se ipak nije vratio u Leskovac, pa su u Zdravlju rešili da bekovsku poziciju ojačaju dovođenjem Artema Tavakalijana.

27-godišnji Jermenac prošlu sezonu je proveo u klubu Med Foxima iz Jerevana, gde je prosečno beležio 15 poena po meču, uz visoke procente šuta za tri poena.

Sa njim bi trebalo da dobijemo na čvrstini. On se polako uvodi i tim, pokriva pozicije 2,3 koje su nam deficitarne. Nadam se da će se brzo uklopiti i da će tim sa njim biti jači - kaže Spasić.

Tavakalijan se školovao na koledžu Delaware, a pre povratka u Jermeniju igrao je za niželigaše u Španiji i Francuskoj.

Podsetimo, pre Jermenca u Leskovac su stigli Amerkanci Duan Morgan i Džejkob Lampkin, kao i Slovenac Maksim Gorbačov.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.