Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Povrćijadom” počela Dečija nedelja

NIŠ

                      Tradicionalnom jesenjom “Povrćijadom” u Dečijem kulturnom centru počelo je obeležavanje Dečije nedelje. Najmlađi su  zajedno sa roditeljima uživali u pravljenju figura od povrća, a šta sve može da se napravi od nekoliko krompira, par šargarepa i grožđa pokazale su nam najmlađe Nišlije i njihove mame, tate ili sestre i braća koji su zajedno sa njima pravili figure.

                     “Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << manifestacija konkretno podrazumeva zdrave stilove života”, kaže Sandra Petković, direktor Dečijeg kulturnog centra. “Radionica podrazumeva i uključivanje roditelja u rad sa decom jer je porodica stub društva i naša je ideja da roditelji sve češće budu aktivni učesnici sa decim u našim radionicama, a posebno nam je to važno u Dečijoj nedelji kada se upoznajemo sa pravima dece, ali njihovim obavezama”.

                     Kada se radi o konkretnoj akciji “Povrćijadi” akcenat je stvaljen na jesen. Deca su plodova koji su sada aktuelni pravili figure, a šta će biti krajnji rezultat zavisilo je od njihove želje i mašte. Na stolovima je već posle sat vremena rada bilo svakojakih životinja, žirafa, ježeva, ali su se tu našle i lutke.

                     “Na ovaj način se trudimo da kod dece razvijemo i umetničko izražavanje.U ovom slučaju njihov zadatak je bio od voća i povrća koje im je dostupno naprave svoja umetnička dela”, dodaje Sandra Petković.

                      Dečija nedelja je prvi put obeležena 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987.godine definisana je zakonom o društvenoj brizi o deci. Održava se svake godine u prvoj nedelji oktobra, a na taj način se skreće pažnja na decu i mlade.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.