Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2021, 08:31

Povezanost srpskog i bugarskog folklora

NIŠ

Povezanost srpskog i bugarskog folklora je velika pogotovo u pograničnim područjima obe države. Međutim očuvanje tradicionalnog plesa i kulturne baštine bar što se tiče sela polako odumire. Cilj foruma je da radi na očuvanju duhovne i kulturne prošlosti ova dva naroda.

Upravo ovom temom bavio se on line forum „Zajedničko folklorno nasleđe pograničnog regiona Srbije i Bugarske „ koji je organizovao Studetski kulturni centar u Nišu.

Srpski i Bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << folkor usko su povezani. Počev od tradicionalne muzike, plesova, preko običaja do samog kulturnog nasleđa. Studentski kulturni centar u Nišu već drugi put organizuje forum „Zajedničko folklorno nasleđe pograničnog regiona Srbije i Bugarske„.

                    Projekat prati i trojezična publikacija na srpskom, bugarskom i engleskom jeziku.

                      Forum je samo jedna jedna od aktivnosti u okviru projekta „Interpretacija balkanskog folklornog nasleđa“ koji zajednički organizuju Udruženje Aksels i društveni centar Saznanje 1922 iz Pernika i SKC Niš.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.