Povećana jednokratna pomoć porodiljama u Vlasotincu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Feb.2024, 20:41

Povećana jednokratna pomoć porodiljama u Vlasotincu

Svaka zaposlena porodilja u Vlasotincu, za svako rođeno dete dobiće od Opštine 30.000 dinara umesto dosadašnjih 15.000, dok će nezaposlene porodilje dobijati po 40.000 dinara, umesto 30.000, odlučio je Privremeni organ opštine Vlasotince.

I porodilje koje rode treće i svako naredno dete dobijaće više novca - umesto 40.000 dinara, Opština Vlasotince će im uplaćivati po 50.000 dinara. Radi se o jednokratnim novčanim davanjima i primenjivaće se za decu rođenu od 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << marta 2024. godine.

Nastavljamo da podržavamo porodice koje očekuju prinove. Ova podrška lokalne samouprave je skromna, ali verujem da će značiti roditeljima. Uz uvećana davanja iz republičke kase, siguran sam da roditelji mogu mirnije da planiraju potomstvo - rekao je član Privremenog organa opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Buduće majke zahtev podnose na šalteru Uslužnog centra i , kako navode, deo dokumentacije pribavlja organ zadužen za poslove dečje zaštite, a deo podnosilac zahteva.

Podsetimo, Vlada Srbije je od 1. januara povećala roditeljski dodatak - za oko 5.500 dinara je veći roditeljski dodatak za prvo dete, dok je razlika u mesečnim ratama za ostalu decu neznatna.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.