Izvor: JUGpress.com, 29.Nov.2021, 19:43

Potpisan ugovor o izgradnji akva-parka, početak radova narednog meseca, cena 1,7 milijardi bez PDV

NIŠ

Ugovor o izgradnji Akva-parka potpisali su gradonačelnica Dragana Sotirovski i Aleksandar Obradović, predstavnik firme Alex E&C d.o.o koja predvodi konzorcijum izvođača. Radovi bi ukoliko, vremenski uslovi dozvole, trebalo da počnu pre Nove godine, a rok za završetak je tri godine. Gradonačelnica je nakon postisivanja ugovora kazala za se radi o konzorcijumu koji dolazi iz Srbije i ne radi se o stranoj kompaniji. Prema rečima Aleksandra Obradovića, zastupnika konzorcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radovi na izgradnji Akva parka počeće di kraja godine, park će biti sagrađen za tri godine, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je dodala da je za ovu važnu investiciju Grad izdvojio 1,7 milijardi dinara bez PDV. Konzorcijum koji će raditi na izgradnji Akva parka čine Alex E&C d.o.o. i Krip-inžinjering iz Beograda, Vodogradnja iz Pukovca koja nastupa sa firmom Vostok investments iz Subotice. Sporazum je potpisan na tri godine, ali to ne znači da mi nećemo završiti ranije, naravno sve zavisi i od budžeta i od brzine obezbeđivanja novca, ali tri godine su maksimum za kioji to mora biti izgrađeno, kazao je Aleksandar Obradović.                             „Niš će dobiti Akva park na 5,4 hektara koji će imati sve sadržaje moderih akva parkova kakve imaju i evropske zemlje. To će  biti Akva park za zatvorenim delom koji će raditi svih 12 meseci u godini. Izdojili smo i planiramo da izdvojama velika sredstva za turizam jer zahvaljujući  lokaciji Niša i Aerodromu Srbije u Nišu spremamo se da posle korone otvorima naša vrata svim turistima. Smatramo da će  nam Akva park pomoći u razvoju turizma ne samo Niša već i Niške Banje  koja će sada da se  vrati na staru slavu nekada treće po posećenosti banje u Srbiji“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                         Dodala je da će operativa biti na terenu do kraja ove godine što znači  da ćemo ako sve bude u najboljem redu Akva park dobiti u naredne tri godine.

                      „  Uz veliki broj radnih mesta i sadržaja koji će Akva park imati mi ćemo se ponovo naći na turističkoj karti ne samo Srbije već i regiona“, kazala je Sotirovski.

                       Ona je dodala da će izgradnjom Akva parka biti zadovoljni i građani.

                        „Izgradnja Akva parka je važna investicija   i za ljude iz Niške  Banje koji su nam se javili i traže određene sadržaje kako bi mogli da se bave turizmom. Posebno raduje  i to što su se javili potencijalni investitori za izgradnju dodatnih hotela za određene dodatne sadržaje, za izgradnju Ade Ženeve, za izgradnju zoološkog vrta. U Niškoj Banji planiramo i Botaničku baštu i opredelili smo sredstva. Biće tu i restorana i ugostiteljskih objekata i drugih mogućnosti da se ljudi zaposle. Imamo mogućnosti, imamo sredstava imako viziju i naravno sugrađane koji taj Akva park čekaju mnogo godina“, zaključila je Sotirovski.

                       Aleksandar Obradović, zastupnik firme Alex E&C d.o.o kaže da su ovakvi projekti izuzetno važni za razvoj jedne zajednice.

                    “Ovo će oplemeniti mnoge sadržaje koji se nalaze oko Niške Banje, kao što su privatni mali hoteli i razvoj trgovinskih centara”, iatako je Obradović.

                    Dodao je da će akva park imati brojne sadržaje kako za najmalađe, tako i za starije sugrađane. Objašnjava da će se kompleks  sadržati brojne atrakcije poput otvorenog i zatvorenog bezena, spa centra, tobogana, lenje reke. Zatvoreni deo ima 500 i nešto kvadrata.

                                “Takav jedan kompleks će dati poseban značj Niškoj Banji na koji će moći mnoge ostale delatnosti da se oslone”, kaže Obradović i dodaje da će u Akva-parku tokom let zapošljavati stotinu radnika, a tokom zime 30-40.

                                   Predsednik Gradske opštine Niška Banja, Dušan Živković kaže da će ovaj sadržaj doprineti razvoju Niške Banje i vratiti joj stari sjaj te će je turisti posećivati kao nekada. On je podsetio da su hoteli “Ozren” i “Srbija” dobili novog vlasnika i da bi uskoro trebalo da počne nihovo renoviranje što će rešiti problem nedostka smeštajnih kapaciteta.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.