Poskupljuje taksi u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2023, 10:33

Poskupljuje taksi u Pirotu

Najniža cena po kojoj će pirotski taksisti ubuduće moći da naplaćuju start vožnje po prvoj tarifi jeste 110, po drugoj 120, a po trećoj 130 dinara, odlučili su odbornici gradske Skupštine. Uvodi se i četvrta tarifa, a start će koštati 150 dinara. Taksisti cene sa tom odlukom treba da usklade za najviše 90 dana od donošenja Odluke.

Time prestaje da važi Odluka još iz 2014. godine, prema kojoj je minimalna cena starta za sve tri tarife 50 dinara, vožnja 40 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << po kilometru za prvu, 45 za drugu i 50 za treću tarifu, a čekanje 300 dinara po satu.

Nove minimalne cene za podrazumevaju i da vožnja za prvu tarifu košta 60 dinara po kilometru, za drugu 70, za treću 80, a za četvrtu 100 dinara po kilometru. Čekanje po satu koštaće za sve četiri tarife 600 dinara.

Prva tarifa primenjivaće se radnim danima i subotom od 6 do 22 sata, druga takođe radnim danima od 22 do 6 sati, kao i nedeljom, treća kada su državni praznici, a četvrta tokom novogodišnjih praznika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.