Izvor: JUGpress.com, 20.Nov.2023, 23:29

Posebno priznanje u Solinu za film o Bati iz Vučja

VLASOTINCE

Hrvatski gradić Solin bio je domaćin 26. ITF CRO, Međunarodnog festivala turističkog filma. Konkurencija je stigla iz 147 zemalja sveta sa svih kontinenata, a u kategorijama turistički, putopisni, dokumentarni, istorijski, ekoloski, prijavljeno je rekordnih 406 filmova. Od toga 372 iz sveta i 34 iz Hrvatske. Selektor festivalanominovao je 186 filmova iz 43 zemalja sveta, odnosno iz sveta 171 i iz Hrvatske 15 filmova, te ih prosledio Međunarodnom žiriju na ocenu za neku >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od festivalskih nagrada. U takvoj konkurenciji filmu „Kamen drevnog snevača 3“, koji govori o poznatom srpskom slikaru Btratislavu Anđelkoviću, poznatijem kao Bata iz Vučja, pripalo je posebno priznanje.

Nebojša Ilić Ilke, autor filma, kaže u sinopsisu filma da je „jedan od velikih zadataka umetnosti da oplemeni i kod posmatrača suzbije ili čak eliminiše niske strasti, te da ga posle čina zaranjavanja u delo izvede duhovno okupanog i lepšeg I boljeg nego pre… Ovo je film o čoveku koji živi umetnost!“(kraj) IS/SM

oznorCOI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.