Posao za Romkinje uz pomoć Helpa i opštine Vlasotince

Izvor: juGmedia, 28.Jun.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za Romkinje uz pomoć Helpa i opštine Vlasotince

VLASOTINCE – U okviru projekta „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanje marginalizovanih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji“ nemačke organizacije Help, potpisano je danas 15 ugovora, vrednih oko 61.000 evra.

Ovaj projekat sprovidi Help u saradnji sa opstinom Vlasotince, koja ulaže 2.666 evra. Grantove u opremi pojedinačne vrednosti od 1.500,00 evra dobilo je sedam korisnika, grantove od 2.400,00 evra sest korisnika, i dva korisnika dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su grantove prosečne vrednosti 3.600,00 evra.

Pet aktivnosti je vezano za bavljenje poljoprivredom, osam za uslužnu delatnost i dva za zanatsku delatnost.

Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Zoran Todorović, istakao je da su potpisnici ugovora na ovaj način olakšali svoju egzistenciju .

„Prošlo je više od šest meseci od kako smo potpisali ugovor o saradnji sa HELP-om , evo sada smo došli do rezultata i odabira kandidata koji će potpisati ugovor i dobiti mogućost za započinjanje sopstvenog biznisa. Nadam se da je ovo samo početak i da ćete i dalje razmisljati kako da sebi i svojim porodicama olaksate egzistenciju“, poručio je predsednik Todorović potpisnicima ugovora.

Ovaj projekat je prvi projekat samozaposljavanja i smanjenja siromastva u Vlasotincu, mada je Help i ranije saradjivao sa opštinom Vlasotince i to u humanitarnim projektima ugroženom stanovništvu. Tako je tokom 2008, posle poplava, realizovan projekat sa Nemačkom ambasadom u vrednosti od 30.000.00 evra.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.