Porodično nasilje nad decom: nevidljive žrtve - istraživanje BIRN-a i partnera

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2024, 14:42

Porodično nasilje nad decom: nevidljive žrtve - istraživanje BIRN-a i partnera

Sudski postupci protiv njenog oca završeni su brzo - za ukupno pet meseci. Na 22 strane dostupne sudske dokumentacije, devojčicino ime se ne pominje nigde. Ipak, na nekoliko mesta pišu o njoj - piše da „dete“ ima dve godine, da živi na spratu porodične kuće, a da su u prizemlju baka i deka po majci.
Kada je otac prebio majku, devojčica je ostala na spratu. Sutradan ju je odneo sa sobom u policijsku stanicu. Tamo su je preuzeli baba i deda, a njegova advokatica je napisala da je otac ostavio majci ključeve od auta i pare - da ima za „dete“. Bilo je to u Vršcu u aprilu 2022.
U dokumentima piše i da je otac tukao majku dok je dete spavalo i da je majka jednom dobila batine zato što joj je dala da...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.