Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2024, 19:41

Porez na bakšiš: Evo kako Ministarstvo finansija tretira napojnice i da li je to uvod u nove probleme

BEOGRAD
Činilo se da je tehnlogija našla rešenje za muku naših konobara, barmena, zanatlija… Taman što su lokali počeli da koriste aplikaciju uz čiju pomoć gosti mogu da daju napojnicu i bezgotovinski – poreznici bi mogli da im pomute sreću. I računicu.
U nedavnom, februarskom, Biltenu stručnih mišljenja, Ministarstvo finansija pojašnjava poreski tretman bakšiša. I poreznici su pojasnili – stava su da bakšiš potpada pod ostale prihode i oporezuje se stopom od 20 odsto. Tumačenje još nije stiglo do konobara, ali poručuju da država treba što pre da dođe do prihvatljivijeg i jeftinijeg rešenja.
Ministarstvo finansija je mišljenje dalo na zahtev firme koja je osmislila jednu...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.