Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2020, 09:25

Ponovo radi „Knjižara pod vedrim nebom“

NIŠ

„Knjižara pod vedrim nebom“  je počela da radi i nalazi se kod Tvrđavskog mosta. Prodavci starih udžbenika biće tu do 15.septembra do kada im važe i dozvole za korišćenje ovog prostora. Osnovci i srednjoškolci koji znaju iz kojih će udžbenika učiti u novoj školskoj godini, a ne libe se da koriste već korišćene knjige, iste mogu već sada da kupe i to po ceni koja je duplo niža od cene novih udžbenika u knjižarama. Važno je samo da znaju izdavače koje su izabrali >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njihovi nastavnici.

               „Cena po udžbeniku kod nas je između 300 i 400 dinara, zavisi o kom predmetu i kojoj knjizi se radi, ali je to dva pa nekada i tri puta jeftinije nego u knjižarma“, kaže Ljiljana koja već godinama prodaje stare udžbenike. „ Primera radi, ako neko naruči novi komplet za šesti razred platiće ga oko 15.000 dinara, a kod nas će to biti od 5 do 6.000 dinara. Pa sada, kome se isplati on dođe da pazari. Još su skuplji kompleti za sedmi i za osmi razred“, dodaje Ljiljana.

                Iskustvo iz ranijih godina, kaže ona, je da kupaca ima sve više. Prvi kupci su roditelji najmlađih osnovaca, onih od prvog do četvrtog razreda.

                „Stariji osnovci dolaze po udžbenike nedelju dana pre početka školske godine, a srednjoškolci i posle njih. Učenici srednjih škola ređe i kupuju jer se međusobno dogovore pa razmene knjige sami“, priča Ljiljana.

               U Knjižari pod vedrim nebom udžbenici mogu da se kupe, ali i da se razmene.

                „Nama i to odgovara.Roditelji sa decom donesu udžbenike iz razreda koje je dete završilo, a uzmu za naredni“, dodaju vlasnici polovnih udžbenika.

                Knjige koji oni prodaju su uredno spakovane, a svaka od njih je dobro „proverena“.

                 „Kada nam donesu stare udžbenike koje kupujemo, svaki od njih dobro proverimo. Prvo da nisu pocepani, da ima svih listova, da nisu ižvrljani i išarani, kakve su korice, da listovi ne ispadaju. To je naše obaveza jer ne želimo da prodamo knjigu koja ne može da se koristi. Tako stičemo i poverenje kupaca“, dodaje Ljiljana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.