Izvor: JUGpress.com, 16.Sep.2021, 18:36

Pomoćnik ministra poljoprivrede tvrdi da je voda za stoku na Suvoj planini obezbeđena

NIŠ-GADŽIN HAN

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević   koji je danas posetio stočare na Suvoj planini najavilo je pomoć koja će trajno rešiti problem vode za napajanje stoke i konja. Stada su već nekoliko dana bez vode jer je presušio izvor na kome su grla pila vodu . U ovom trenutku Vojska ponovo dovozi vodu.

 Bogićević  napominje da je Ministarstvo zajedno sa poljoprivrednim stručnim službama preko Udruženja stočara >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uplatilo finansijska sredstva, tako da će se svakog dana dovoziti od šest do deset cisterni sa vodom.

“Zbog nepristupačnog terena samo će vojne cisterne biti u prilici da dovoze vodu”,  kazao je Bogićević koji je naglasio da Ministarstvo radi na tome da ovaj problem bude trajno rešen.

  Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević i direktori Poljoprivrednih savetodavnih stručnih službi iz Niša, Leskovca, Vranja i Pirota sastali su se  radi obezbeđivanja vode za 1.000 grla na Suvoj planini u mestu Rakoš. Ovu akciju podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ministar Branislav Nedimović.

                             Za stoku koja je mesecima na ispaši u prethodnih mesec dana dopremana je voda zahvaljujući Vojsci i budžetima opštinama Gadžin Han i Bela Palanka. To je obustavljeno pre šest dana kada su se stočari obratili javnosti za pomoć.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.