Policija pronašla još skrivenih migranata, deo njih opet i u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2023, 10:12

Policija pronašla još skrivenih migranata, deo njih opet i u Pirotu

U prvih 7 dana opsežne akcije srpske policije na suzbijanju nelegalnih migracija, kako je saopštio MUP, pronašli su 3.400 skrivenih migranata u pograničnim pojasevima, a deo njih i u Pirotu. Juče je još 267 migranata pronađeno u 4 grada, pa i u ovom na jugu, a kažu da policija na terenu pronalazi i puške, pištolje, municiju, pasoše i narkotike.

MUP nastavio akciju pronalaska nelegalnih migratana; foto: MUP Područja u kojima se migranti nelegalno skrivaju su Pirot, Subotica, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kikinda i Sombor, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode da u akciji učestvuje više stotina policajaca, koji su za nedelju dana sprečili 3.400 ljudi da krijumčarskim kanalima dođu do zemalja Evropske unije.

Pronašli su i pet automatskih pušaka, pet pištolja, više od 1.550 komada municije različitog kalibra, kao i 362 strana pasoša, manju količinu narkotika, kao i merdevine koje su koristili za preskakanje ograde i bunare za vodu i zemunice u kojima su se skrivali. MUP nastavio akciju pronalaska nelegalnih migratana; foto: MUP

Akcija kojom je Srbija još jednom pokazala spremnost da stane na put iregularnim migracijama, bezbednosnom problemu cele Evrope, usmerena je i na otkrivanje lokacija u kojima se iregularnim migrantima omogućava smeštaj. Takođe, policijski službenici su tokom ovih sedam dana kontrolisali više desetina hiljada osoba i više od 16.000 vozila kako bi sprečili ilegalni tranzit migranata kroz Srbiju i preko granice. U ovoj akciji koja je usmerena i na otkrivanje krijumčara, uhapšena su dvojica Albanaca sa Kosova i Metohije koji su, kako se sumnja, iregularne migrante i snabdevali oružjem - navodi MUP.

MUP je juče saopštio da su u jednom danu pronašli 267 nelegalnih migranata, deo njih i u Pirotu, ali opet ne navode koliko, kao ni pre nekoliko dana kada su otkrili na kojim lokacijama su pronašli više od 700 njih. MUP nastavio akciju pronalaska nelegalnih migratana; foto: MUP

Policija je izvršila kontrolu 55 objekata i 8.056 vozila, dok su protiv 23 osobe podnete prekršajne prijave iz Zakona o strancima, a protiv tri će biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. U ovoj akciji policija je oduzela 27 mobilnih telefona, kao i šest vozila.

U ovoj akciji, kako navodi MUP, učestvuju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice policije, Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, Uprave granične policije, UKP, Uprave za tehniku, kao i područne policijske uprave, sa svom raspoloživom tehnikom.

Ponavljaju da će i narednih dana sve policijske snage biti angažovane na suzbijanju iregularnih migracija, a sve kako bi se građani osećali što sigurnije i bezbednije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.